Wednesday, December 15, 2010

Takde mOod laa nak update entry² baru kt blog nih ! 
Sorry laa kepada tetamu blog saye ye
Nanti dah ade moOd balik saye update kalian semua 

Btw
Semalam  pergi tengok wayang filem NARNIA .
Layaaannn ~

Monday, December 13, 2010

DahDuaKaliTakDapatTengokWayangSebabTiketHabis

 

Saturday, December 11, 2010

Aku nih sebenarnya layak ke bercinta ??
Orang ade awek, rase nak ade awek tapi da ade xpandai nak jage dia

Aku nih sebenarnya layak ke menegur kesalahan orang ??
Tengok orang wat salah pandai tegur, tapi diri sendiri banyak wat salah

Aku ni sebenarnya layak ke belajar ??
Nasihat orang soh belajar rajin² pandai, tapi diri sendiri tak belajar rajin²

Aku nih sebenarnya layak ke jadi Ahmad Shahril ??
Sebab kadang² aku sendiri tak tahu ape kekuatan dan kelemahan aku


Ape cerita semester depan ek ?? HUHU

Friday, December 10, 2010

DOWN.DOWN.DOWN.DOWN.DOWN.DOWN.DOWN
DOWN.DOWN.DOWN.DOWN.DOWN.DOWN.
DOWN.DOWN.DOWN.DOWN.DOWN.
DOWN.DOWN.DOWN.DOWN.
DOWN.DOWN.DOWN
DOWN.DOWN.
DOWN.


Thursday, December 9, 2010


Antara senjata-senjata yang aku teringin miliki iaitu 
PEDANG SAMURAI

Aku minat laa mende² camni untuk buat koleksi dan di gunakan kalau untuk pertahan diri *HEHE

Hope satu hari nanti aku dapat beli gak
RESULT ? Keputusan? RESULT ? Keputusan ?

Agak² camne laa rupe result aku esok kan.
Berbaloi ke dengan ape yang buat selama 1 sem nih.
Haisshhh
Risau pulak kalau dah dekat² time nih *HUHU

Hope everything OK esok bile aku check result !

Wish Me Luck and Pray 4 Me !
Terasa agak lame dah tak menulis entry di blog nih, baru hari nih dapat mase..agak busy sedikit sekarang, ONLINE pon dah jarang (jimat bil elektrik umah) *HAHA

Firstly,
Aku nak mengucapkan

SALAM MAAL HIJRAH 1432

Saturday, December 4, 2010


Sorry !!! Tak dapat teman you pergi tengok Teater Natrah

Hope nanti you enjoy eh tengok teater tuh ;D

Nanti kalau ade mase, i gantilah gn bwk teman you pergi mane mane.
Hari nih aku dah start wat Part Time kat Restoran Sri Ghazal 

So, dapatlah duit sikit untuk cuti² sem nih

Kerja pon xdelaa berat sangat, biaselaa kerja kedai makan kan

Time ramai customer kerja pon banyak laa, time customer kurang RILEKS laa sikit

Tapi hari nih memang banyak RILEKS *Yeaahhh !

Maybe orang cuti kan, sume pakat masak dan makan kat umah jek *HUHU

Sape² kawan² aku yang bace entry nih, meh laa datang try nasi beriyani Sri Ghazal *Promote sikit,Hehe

Friday, December 3, 2010

Buat salah lagi ! :(
Maaf Tak Sengaja dan Tak Berniat Pon
K U R N I A 

Dengarkanlah lagu dulu
Tinggalkanmu itu menunggu
Jangan biarkan hati
Dikunci oleh rasa benci
Resah yang tiada henti
Bila kau melangkah pergi
Apakah yang harus ku lakukan
‘Tuk merubah hatimu
Chorus
Kurnia bagaikan khayalan
Takkan ku lepas walaupun apa yang mendatang
Kurnia bagaikan khayalan
Ku takkan lepas walau hanya khayalan
Senyumanmu igauanku
Tiada yang setandingmu
Suara yang bermain
Memanggil-manggil namaku
Resah yang tiada henti
Bila kau melangkah pergi
Apakah yang harus ku lakukan
Untuk merubah hatimu
Ulang Chorus
Pintaku cuma jangan pergi
Tak bisa berasingan jauh oh darimu
Bilakah oh nanti akan pergi
Berlari biarkan pergi
Buat selamanya biar kita berdua disinari
Oh mentari oh mentari
Penyanyi : Noh Hujan ft Mizz Nina

Thursday, December 2, 2010

MUSAFIR


Seminggu aku bermusafir ke negeri Kedah, Perlis dan P.Pinang.
start dari Kursus di Gurun selama 3 Hari 2 Malam
aku bergerak ke rumah kawan pulak dekat Alor Setar
kat sane stay 1 Malam

Esoknya

Bersiap² pulak gerak ke Perlis
berjalan - jalan di Padang Besar dan Mas Kerajang
time nak kua dr sempadan tuh
boleh pulak kena tahan kejap sebab ade bawak rokok 1 karton
Pengawal tuh dah cas² nak tahan nak kompaun kami
last² dok sembang² n bising² kat kami
Barula die bagi lepas *huh,lega
Terima kasih laa Makcik sebab nasihat² berguna itu

Pehtu makan pulak kat area² Padang Besar
Pulut Ayam . Nasi Ayam . Somtam . Nescafe O Ais
Dah sudah beli barang dgn makan
Bergerak pulak ke Tasik Timah Lasoh

Area kat Tasik tuh sunyi dan memang tak ramai orang
kalau kata nak cuti untuk mencari ketenangan
Aku suggestkan patot ke sana
bukak² pintu bilik jek nampak tasik yang damai, tenang dan nyaman
Motif kami g tasik nih nak lepak² gn capture² gambar jek
baru lepak 10 minit camtu, hujan pulak turun
So, terpaksa laa cargas balik

Lepak pulak kat Kuala Perlis
mule² nak lepak minum jek, last² makan malam sekali kat situ
Siakap 3 Rasa . Tomyam . Telor Dadar
Time bayar masing² kua Rm8 dan pulang semula ke rumah Pais di Kangar
 *Mlm ni aku bengang cz tggu smpe kol 4 am nk tgk game Barca v Real tapi ASTRO wt hal !*

Esoknya

Bangon pagi dekat kol 11 lebih, mandi² lepak sarapan dulu *HEHE
pastu lepak lepak
Tengok TV . Borak borak . Bace Paper
Taw² dah kol 1.30
Mak die pon dah siap masak untuk LUNCH
Kami pon di pelawa makan lagi *Makan lagi selang 2 jam.*HAHA
Lepas makan jek dudok,baring²
mate pon ngantok ! *Terlelap jap 10minit camtu ;D
Kol 3 lebeyh camtu, kami pon bertolak ke Alor Setar
amek membe yang lain dan drop kete Pais kat umah Shuq
Naik Fairlady Putih *Viva standard jek KCT 5897

Time kat Aloq Setar sempat gak laa g lepak mnom kt warong brader nih
Nescafe O Tarik Ais die TERRRBBAAAEEKKK !!
Pekat . Kaw . Buih . Mantap
*Tibe terase nak minom lak nescafe O die :))

Lepas² tuh kami pon bertolak ke Pulau Pinang
Viva . 5 Orang . Makan kacang
Dalam kol 9 cmtu kami pon sampe di Batu Feringhi
Hotel da book dah kat umah sewa Mak sedare Nafis *HEHE
*Time kat Penang pon aku keciwa gk xdapat nak karaoke sebab dah lambat ! *sigh

Esoknya

Waktu yang di nantikan
masa untuk pulang ke Bangi ;D
Bangon² kejut bdak² nih soh siap, makan tengahari kat umah Nafis
Kari . Ayam Goreng Rempah . Sayur . Teh O Ais Limau
Errkkk,Kenyang !
Pastu, terus bergegas ke stesen bas Sg.Nibong
Tiket pukul 3, nak grk dr Batu Feringhi kol 2.30
ade 30minit nak smpe stesen bas
Nafis dgn pengalaman yang ade, die rider motor dgn cemerlang nya
Sampe tepat masenya
Tapi
Tiket bas pulak xde pukul 3, tp pukul 3.30 baru ade.
Tepat 3.30 aku pon naik bas, tinggalkan kwn² yang menghantar aku
Selalu kat Bangi aku yang hantar dorg g stesen Bas *HEHE

Tepat pukol 9 aku pon selamat sampe di Bukit Jalil
Buah hati aku pon datang amek *HEHE
Dan selesai lah sudah cerita aku bermusafir ;)

Ikotkan ade lg cerita² menarik, tapi aku dah mls nak taip..hanya dpt ringkaskan shj dlm cerita di atas.

Antare gambar² yang sempat di capture :
TasikTimahLasoh
Edit by Ariel

Nafis,P.Arab,Shuq,Ariel

Model

Wednesday, December 1, 2010

Selesai sudah bermusafir 

Aku letih laa, nanti aku update cite² time aku bermusafir.